Cum să investești în acțiuni?

Deschideți un cont de brokeraj.

Dacă scopul tău este să înveți despre investiții, deschiderea unui cont de brokeraj este probabil cel mai bun loc pentru a începe. Conturile de brokeraj vă permit să cumpărați acțiuni individuale, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) și alte valori mobiliare. De asemenea, puteți tranzacționa contracte de opțiuni și contracte futures. Unele case de brokeraj oferă, de asemenea, software de tranzacționare care vă permite să executați tranzacții fără a fi nevoie să vorbiți cu o persoană la telefon.

Diferite moduri de a investi în acțiuni

Există mai multe modalități de a investi în acțiuni. Puteți opta pentru oricare dintre următoarele abordări sau le puteți folosi pe toate trei. Modul în care cumpărați acțiuni depinde de obiectivele dvs. de investiții și de cât de activ doriți să fiți în gestionarea portofoliului dvs.

Investește în acțiuni individuale.

 Dacă vă place să cercetați și să citiți despre piețe și companii, cumpărarea de acțiuni individuale ar fi o modalitate bună de a începe să investiți. Chiar dacă prețurile acțiunilor unor companii par destul de ridicate, puteți să vă uitați la cumpărarea de acțiuni fracționale dacă abia sunteți la început și aveți doar o sumă modestă de bani.

Investește în ETF-uri pe acțiuni. 

Când investești într-un ETF, este ca și cum ai cumpăra acțiuni de la o selecție foarte largă de companii care se află în același sector sau care cuprind un indice bursier, cum ar fi S&P 500. Acțiunile ETF se tranzacționează pe burse precum acțiunile, dar oferă o diversificare mai mare decât deținerea unei actiuni.

Investește în fonduri mutuale pe acțiuni. 

Fondurile mutuale gestionate activ au manageri care aleg diferite acțiuni în încercarea de a depăși un indice de referință. Când cumpărați acțiuni ale unui fond mutual de acțiuni, profiturile dvs. provin din dividende, venituri din dobânzi și câștiguri de capital.

Rețineți că nu există o modalitate corectă sau greșită de a investi în acțiuni. Găsirea celei mai bune combinații de acțiuni individuale, ETF-uri și fonduri mutuale ar putea necesita încercări și erori în timp ce înveți să investești și să-ți construiești portofoliul.

Selectați acțiunile individuale, ETF-urile sau fondurile mutuale care se aliniază preferințelor dvs. de investiții și începeți să investiți. 

Dacă ați ales să lucrați cu un software de tranzactionare, sistemul vă va investi suma dorită într-un portofoliu pre-planificat care se potrivește obiectivelor dvs. 

Dacă mergeți cu un consilier financiar, acesta va cumpăra acțiuni sau fonduri pentru dvs. după ce vor discuta cu dvs. La executarea cu succes a ordinului dvs., titlurile de valoare vor fi în contul dvs. și veți începe să vă bucurați de recompensele pieței de valori. Și da, fondurile dvs. vor culege dividende și vor suferi pierderi pe măsură ce economia se schimbă, dar pe termen lung, veți lua parte la sectorul investițiilor care i-au ajutat pe investitori să-și crească averea de peste un secol.

Veți experimenta schimbări inevitabile pe măsură ce economia trece prin ciclurile sale obișnuite.

Aici vei regasi un curs de la Primul Milion care este foarte folositor pentru cei ce se afla la inceput de drum. 

Leave a Comment