Pisicile sunt foarte meticuloase. Se îngrijesc singure de la 30% până la 50% din zi, în medie. Ca urmare, pisicile nu doresc sau nu au nevoie de ajutorul nostru pentru a se curăța și pot deveni agitate dacă încercăm.
Cu toate acestea, pot exista momente când pisica ta are nevoie de asistență. De exemplu, ele ar putea fi incapabile să-și gestioneze propriile scurgeri nazale dacă acestea sunt excesive.
5 pași simpli pentru curățarea nasului pisicii tale
1. Examinați nasul pisicii
Verificați rapid nasul însoțitorului dvs. felin pentru a vedea dacă puteți observa problema. Urmăriți orice sânge și căutați orice ar putea fi sursa blocajului.
Curățarea sângelui ar putea înrăutăți lucrurile, deoarece ar putea indica o rănire. Deși cantitățile mici de sânge nu reprezintă o problemă, cantitățile mai mari pot indica o problemă mai gravă, așa că ar trebui să vă duceți pisica la medic cât mai curând posibil.
2. Pregătiți ustensilele
Dacă doriți să finalizați eficient procedura de curățare, trebuie mai întâi să faceți câteva pregătiri. Va trebui mai întâi să vă achiziționați materialele.
Veți avea nevoie de niște bile de bumbac, apă călduță, cârpe uscate, prosoape mari și șervețele pentru bebeluși fără parfum.
3. Ține-ți pisica nemișcată
Va trebui să găsești o metodă de a-ți menține pisica imobilă, deoarece nu le va face plăcere să-i fie curățată nasul. În funcție de cât de răbdătoare este pisica cu tine, poate fi dificil să-ți ții pisica nemișcată în timp ce faci curățenie cu cealaltă mână. Acest lucru poate fi ajutat prin „Kitty Burrito” într-un prosop.
Le poți mitui oricând cu bunătăți dacă rezistă atunci când încerci să o menții calmă, dar în orice caz, probabil vei avea nevoie de asistență de la un prieten sau membru al familiei.
4. Curățați
Acum, nasul pisicii ar trebui să fie curățat. Pentru a le curăța mucusul de pe nas și a îndepărta bile de bumbac cu apă călduță sau cu un șervețel pentru bebeluși. Fiți blând și evitați să trageți de orice se agață de nasul pisicii. Dacă întâmpinați probleme cu curățarea nasului pisicii, umeziți cu o cârpă pentru a scăpa de resturi. Când curățați nasul, încercați să evitați atingerea mustăților, deoarece pisicile sunt destul de sensibile la acest lucru. De fiecare dată, folosiți o biluta de bumbac proaspătă.
Pentru a-ți împiedica pisica să-și piardă răbdarea, mișcă-te cât de repede poți. Cu cât durează mai mult, cu atât pisica ta nu va rezista.
Du-ți pisica la medicul veterinar pentru a-i curăța interiorul nasului, dacă este necesar.
5. Uscați ușor
Uscați nasul pisicii cu cârpa uscată. Îndepărtând orice umiditate care ar fi rămas după curățare, uscarea nasului pisicii scade condițiile pentru creșterea bacteriilor.