Structura și funcționarea sistemului imunitar al pisicilor

Sistemul imunitar al pisicilor le apără de paraziții care răspândesc bolile. Este alcătuit dintr-o rețea de globule albe, anticorpi și alte componente care susțin capacitatea organismului lor de a lupta împotriva bolilor. În plus, sunt implicate unele organe care produc globule albe.

Glanda timus și măduva osoasă sunt două exemple ale acestor organe. Se pot adăuga și ganglionii limfatici, splina și ficatul.

Cele două diviziuni ale sistemului imunitar al pisicilor

Sistemul imunitar al pisicilor poate fi clasificat fie ca fiind înnăscut, fie ca adaptiv, în funcție de cât de specific servesc.

Sistemul imunitar înnăscut al unui animal este prezent în esență la naștere. Prima linie de apărare este aceasta. Deoarece este nespecific și servește ca linie inițială de apărare, este făcut în esență pentru a nu împiedica nimic. Pielea pisicii, mucoasa din sistemul său respirator, acidul din stomac și compușii unici găsiți în saliva pisicii contribuie toate la sistemul său imunitar.

Spre deosebire de sistemul imunitar înnăscut, sistemul imunitar adaptativ se adaptează și evoluează după cum este necesar. Sunt adaptate unui anumit tip de invadator. Cu alte cuvinte, dezvoltă strategii pentru atacarea fiecărui tip de invadator. Această componentă a sistemului imunitar recunoaște invadatorii prin memorarea lor și eliminarea rapidă a acestora la o viitoare invazie.

Sistemul imunitar al pisicilor: elementele cheie

Un răspuns imunitar eficient al pisicii este produs de organele sistemului imunitar interconectate și cooperante.

Aceste elemente ale sistemului imunitar constau din:

  • Măduva osoasă Celulele albe din sânge sunt create în această locație.
  • Splina. Indepărtează și captează antigenele din sânge.
  • Glandele limfatice. Sunt situate lângă cursul vaselor limfatice. În plus, filtrează și captează antigenele din sânge.
  • Timusul. Este locul principal de apărare pentru pisoi și este situat în partea frontală a pieptului. Devine mai mic pe măsură ce pisica devine mai mare.
  • Celule negre din sânge (leucocite). Există numeroase varietăți, fiecare unică pentru un antigen.
  • Anticorpi. Aceste proteine ​​unice sunt create de celulele B. Antigenele prezente în mediu încurajează sinteza acestora.

Fizicul pisicii tale îl protejează împotriva bolilor răspândite ale pisicilor. Totuși, depinde în întregime de tine să-l ții în siguranță.

Leave a Comment