Ce poti sa vizitezi gratuit în Dubai?

Dubai este cunoscut pentru luxul său opulent, dar știați că există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș vibrant, care nu vă vor costa nici măcar un dirham? De la minunățiile naturale până la punctele fierbinți culturale, iată 10 lucruri pe care le puteți vizita gratuit în Dubai.

Dubai este un oraș al contrastelor, unde vechiul se întâlnește cu noul, tradiția se întâlnește cu modernitatea și luxul întâlnește accesibilitatea. Adesea, când ne gândim la Dubai, ne vin în minte imagini cu centre comerciale fastuoase, zgârie-nori falnici și excesul exagerat. Dar, știați că există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș vibrant, care nu vă vor costa nici măcar un dirham? De la minunățiile naturale până la punctele fierbinți culturale, iată 10 lucruri pe care le puteți vizita gratuit în Dubai.

Dubai Creek:

 Faceți o plimbare de-a lungul pârâului istoric Dubai, unde puteți urmări agitația Dubaiului tradițional în timp ce dhow-urile (bărci tradiționale din lemn) își descarcă mărfurile, iar comercianții se tocmează cu prețurile în souk-uri (piețe).

Muzeul din Dubai:

Situat în Fortul Al Fahidi, Muzeul Dubai oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii orașului. Muzeul are intrarea libera și oferă exponate interactive, artefacte tradiționale și o replică a unui sat vechi din Dubai.

Moscheea Jumeirah:

Una dintre puținele moschei din Dubai deschise non-musulmanilor, Moscheea Jumeirah oferă tururi ghidate care oferă o perspectivă asupra culturii și religiei islamice.

Fântâna Dubai:

Faceți o plimbare în jurul bazei celui mai mare sistem de fântâni coregrafiate din lume, situat la baza Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Dubai Mall:

Chiar dacă aveți un buget redus, vă puteți bucura în continuare de câteva vitrine la Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume. Aici vă puteți bucura și de divertisment live gratuit sub formă de spectacole de muzică și dans.

Cadrul Dubai:

O structură de 150 de metri înălțime, care oferă vedere panoramică la Vechiul și Noul Dubai. Și cea mai bună parte este că intrarea în cadru este gratuită pentru copiii sub 3 ani și pentru vârstnicii peste 60 de ani.

Marina Dubai:

Faceți o plimbare pe promenada Dubai Marina și admirați iahturile și bărcile de lux acostate la portul de agrement. De asemenea, puteți urmări un spectacol gratuit la fântâna Dubai Marina Mall.

Grădina Miracle din Dubai:

Această grădină de 72.000 mp găzduiește peste 45 de milioane de flori aranjate în diferite teme și modele. Grădina este deschisă din octombrie până în aprilie, iar intrarea este liberă.

Dubai Palm Jumeirah:

Faceți o plimbare sau o plimbare cu bicicleta în jurul celebrului Palm Jumeirah, o insulă artificială în formă de palmier. Insula găzduiește stațiuni de lux, plaje și o varietate de restaurante și cafenele.

Concluzie:

Dubaiul poate fi cunoscut pentru excesul său luxos, dar după cum puteți vedea, există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș vibrant care nu vă va costa nici măcar un dirham. De la minunățiile naturale până la punctele fierbinți de cultură, puteți explora istoria și cultura bogată a orașului fără a sparge banca. Deci, data viitoare când sunteți în Dubai, nu lăsați un buget strâns să vă împiedice să experimentați tot ce are de oferit orașul. Indiferent dacă sunteți interesat de istorie sau cultură, fie că doriți doar să admirați niște priveliști frumoase, există ceva de care toată lumea să se bucure gratuit în Dubai.

Un lucru de reținut este că, deși aceste activități sunt gratuite, este întotdeauna o idee bună să aduci niște bani cu tine, deoarece unele dintre atracții și experiențe pot avea taxe mici pentru parcare sau băuturi răcoritoare.

Și amintiți-vă, așa cum spun localnicii „În Dubai, totul este posibil, cu excepția faptului că te plictisești”. Așadar, continuă și explorează acest oraș uimitor și nu uita să te distrezi puțin și să adaugi o notă de umor experienței tale. Cine știe, s-ar putea chiar să vezi o cămilă purtând ochelari de soare sau un șoim făcând un selfie.

Notă: articolul de mai sus are doar scop informativ și nu intenționează să promoveze sau să încurajeze activități care încalcă nicio lege sau reglementări locale. Vă rugăm să verificați și să respectați întotdeauna legile și reglementările locale înainte de a vă planifica călătoria.

Leave a Comment