Meta lansează Threads și în Romania

O nouă rețea de socializare concurentă cu Twitter

15 decembrie 2023

Threads, noua aplicație de socializare lansată de Meta, este acum disponibilă și în Romania.

Aplicația, care a fost lansată în iulie 2023 în restul lumii, este concepută pentru a oferi o experiență mai personală și mai intimă decât rețelele de socializare mai tradiționale, cum ar fi Facebook și Instagram.

Threads permite utilizatorilor să partajeze actualizări de text, fotografii și videoclipuri cu un grup de prieteni apropiați. Aplicația are un număr de caracteristici care o diferențiază de alte rețele de socializare, inclusiv:

  • Limită de 500 de caractere pentru actualizările de text, de două ori mai mare decât limita de 280 de caractere de pe Twitter.
  • Funcționalitate de chat în timp real, care permite utilizatorilor să comunice între ei în mod direct.
  • Funcționalitate de story, care permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri care sunt vizibile timp de 24 de ore.

Rivalul Twitter

Threads și Twitter sunt ambele rețele de socializare care se concentrează pe partajarea de text, fotografii și videoclipuri. Cu toate acestea, există o serie de diferențe cheie între cele două platforme:

  • Limita de caractere: Threads are o limită de 500 de caractere pentru actualizările de text, în timp ce Twitter are o limită de 280 de caractere. Acest lucru înseamnă că Threads oferă utilizatorilor mai mult spațiu pentru a-și exprima gândurile și ideile.
  • Funcționalitate de chat: Threads are o funcționalitate de chat în timp real care permite utilizatorilor să comunice între ei în mod direct. Twitter nu are o astfel de funcție.
  • Funcționalitate de story: Threads are o funcționalitate de story care permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri care sunt vizibile timp de 24 de ore. Twitter are, de asemenea, o funcționalitate de story, dar aceasta este limitată la 24 de ore.

Perspective

Este încă prea devreme pentru a spune dacă Threads va avea succes în Europa. Cu toate acestea, aplicația are o serie de caracteristici care o diferențiază de alte rețele de socializare și care ar putea atrage utilizatorii în căutarea unei experiențe mai personalizate.

În plus, Meta are o bază de utilizatori uriașă pe Instagram, care ar putea ajuta la creșterea popularității Threads. Compania speră că Threads va deveni o platformă importantă pentru conectarea utilizatorilor Instagram cu prietenii și familia lor.

Leave a Comment