Noul Iphone 14 | Ce imbunatatiri aduc cei de la Apple?

În ultimele două generații, Apple ne-a oferit un mini iPhone pentru a merge împreună cu iPhone-ul obișnuit. Dar acum compania merge în direcția opusă cu noua serie iPhone 14.

Din cauza vânzărilor lente despre iPhone 12 mini și iPhone 13 mini, are sens ca Apple să încerce ceva diferit. iPhone 14 Plus arată cel puțin ca și cum va fi utilizatorii de iPhone care au lipsit cu amar de ceva timp.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus

(Image credit: Apple via YouTube)

Trecând la iPhone 14, Apple a anunțat oficial iPhone 14 și iPhone 14 Plus la evenimentul de lansare. Cea mai mare schimbare aici, desigur, este adăugarea iPhone 14 Plus. Acest model are un afișaj de 6,7 inchi și înlocuiește gama „mini”.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt alimentate de cipul A15 Bionic cu un GPU cu 5 nuclee, o ușoară actualizare față de iPhone 13 de anul trecut. De asemenea, oferă suport pentru detectarea accidentelor, la fel ca pe Apple Watch.

Ambele modele au un design intern actualizat pentru o performanță termică mai bună și afișaje Super Retina XDR cu tehnologie OLED care acceptă 1200 nits de luminozitate HDR de vârf.

Camera a primit, de asemenea, o actualizare importantă în acest an.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus au ambele o nouă cameră principală de 12 MP, cu un senzor mai mare și pixeli mai mari.

  • Camera principală are o deschidere mai mare de ƒ/1,5 și pixeli de 1,9 µm, permițând îmbunătățiri foto și video în toate scenariile de iluminare pentru mai multe detalii și mai puțin zgomot.
  • Camera frontală TrueDepth cu o deschidere ƒ/1,9 care permite performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută pentru fotografii și videoclipuri.
  • Camera Ultra Wide, care oferă o perspectivă unică pentru fotografii mai largi și îmbunătățiri ale fotografiilor cu lumină scăzută cu Photonic Engine.
  • Blițul True Tone îmbunătățit, care este cu 10% mai luminos și are o uniformitate mai bună pentru o iluminare mai consistentă.
  • Modul cinematografic, acum disponibil în 4K la 30 fps și 4K la 24 fps.
  • Dolby Vision HDR de la capăt la capăt, disponibil numai pe iPhone.

iPhone 14 Pro

(Image credit: Apple via YouTube)

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. 

Cea mai mare schimbare aici este noul decupaj „Dynamic Island” care apare în partea de sus a afișajului în locul crestăturii alături de afișajul Always-On.

Noul decupaj în formă de pastilă din partea de sus este chiar mai interactiv și versatil decât au prezis zvonurile. Puteți atinge lung pentru a găsi mai multe opțiuni și comenzi. 

Noua funcție Activități live care vine pe iOS 16 se integrează și cu Insula dinamică, ceea ce înseamnă că puteți vedea notificările live direct în noua zonă a ecranului.

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max includ, de asemenea, actualizări majore ale tehnologiei de afișare. Cadrele sunt mai subțiri și acum există o luminozitate exterioară maximă de 2000 de nit, alături de luminozitatea HDR de 1600 de nit. 

Noul afișaj Always-On este posibil datorita unui ecran ProMotion actualizat, care se poate reîmprospăta acum de la o frecvență de 1 Hz, ajungând în continuare până la 120 Hz.

În ceea ce privește performanța, iPhone 14 Pro este alimentat de un nou cip A16, care este construit pe un proces actualizat de 4nm pentru o eficiență și performanță îmbunătățite.

Camera pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este la fel de impresionantă pe cât ne așteptam. Camera principală a fost actualizată la un obiectiv de 48 MP cu un senzor quad-pixel și o deschidere f/1.78. 

Modelele iPhone 14 Pro folosesc, de asemenea, Photogenic Engine pentru îmbunătățiri ale performanței la lumină scăzută și la lumină medie.

  • Camera Ultra Wide de 12 MP cu pixeli de 1,4 µm, care oferă imagini mai clare cu mai multe detalii, îmbunătățind capabilitățile deja puternice de fotografiere macro.
  • Camera telephoto îmbunătățită care oferă zoom optic 3x.
  • Camera frontală TrueDepth cu o deschidere ƒ/1,9 care permite performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută pentru fotografii și videoclipuri. 

Blițul adaptiv True Tone care a fost complet reproiectat cu o serie de nouă LED-uri care își schimbă modelul în funcție de distanța focală aleasă.

Un nou mod de acțiune pentru videoclipuri cu aspect incredibil de neted, care se adaptează la tremurături, mișcări și vibrații semnificative, chiar și atunci când videoclipul este capturat în mijlocul acțiunii.

Modul cinematografic, acum disponibil în 4K la 30 fps și 4K la 24 fps.

Fluxuri de lucru la nivel profesional pentru videoclipuri, inclusiv ProRes și Dolby Vision HDR end-to-end.

Leave a Comment