Cum sa calatoresti doar cu bagaj de mana?

Odată cu o creștere a transportatorilor low-cost, călătoria doar cu un bagaj de mână devine din ce în ce mai populară.

Călătoriile ușoare au avantajele sale, cum ar fi posibilitatea de a ieși imediat din aeroport după zbor și de a nu fi nevoit să trageți o valiză uriașă în spate. Chiar daca nu considerati ca un bagaj de mana va este suficient pentru calatorie, o sa fiti surprinsi cat de bine il poti gestiona.

Alegeți bagajele de mână potrivite

Primul pas este să luați în considerare cerințele de dimensiune. Fiecare companie aeriană are alte dimensiuni admise pentru bagajele de mana, așa că cel mai bine ar fi să vă gândiți cu companie aeriană zburați cel mai mult și să cumpărați un nou bagaj de mână care se potrivește regulilor.

Atunci când cumpărați un bagaj de mână nou, trebuie să luați în considerare următoarele:

 • Este ușor? Si greutate e de luat în considerare.
 • Înveliș tare sau moale? Cel tare este mai bun pentru durabilitate și călătorie în climat ploios, dar cel moale câștigă pentru expansiune și flexibilitate și nu se va crăpa.
 • Fermoarele se deschid și se închid ușor? 
 • Roțile se rotesc/se învârtesc ușor?
 • Este mânerul confortabil și la înălțimea potrivită?
 • Sunt suficiente buzunare?
 • Există un lacăt?

Profită de obiectul tău personal

Majoritatea companiilor aeriene vă permit să luați un bagaj de mână și un mic obiect personal. Aceasta ar putea fi o geantă, o servietă, un rucsac de mărime obișnuită sau chiar o geantă. 

Pune tot ce trebuie să ții la îndemână în această geantă. Acestea sunt lucruri pe care doriți să le utilizați în zbor, cum ar fi electronice sau o mască pentru somn, precum și lucruri de care ați putea avea nevoie, cum ar fi medicamentele, obiecte de valoare pe care ați prefera să le păstrați aproape.

Luați în considerare destinația dvs

Înainte de a împacheta efectiv, pune-ți următoarele întrebări despre destinația ta:

 • Cum este vremea?
 • Am acces la spălătorie?
 • Ce tip de activități vei face?
 • Există acces ușor la cumpărături pentru îmbrăcăminte sau articole de toaletă?
 • Stau într-un hotel care oferă articole de toaletă gratuite?
 • Voi avea acces la un fier de călcat/masă de călcat/abur/uscător de păr?

Odată ce aveți răspunsurile, împachetați în consecință. 

Rulați tare, pliați ușor

Când vă împachetați bagajele de mână, începeți prin a pune mai întâi articolele cele mai mari. Apoi, puteți folosi spațiul suplimentar pentru a strânge sau a încadra articole mai mici lângă cele mai mari.

Unii oameni ruleaza hainele, iar alții le impaturesc dar ambele strategii sunt bune. Ca sa fie cat mai compact bagajul, se ruleaza articole grele, cum ar fi pulovere, pantaloni și blugi, și se impaturesc articole ușoare, cum ar fi cămăși și îmbrăcăminte de fitness.

Cu toate acestea, cred că există o linie fină între economisirea spațiului și asigurarea faptului că imbracamintea nu ajunge sifonata, în special într-o călătorie de afaceri.

Pantofii pot fi cei mai mari vinovați de lipsa spațiului. Purtați perechea cea mai grea și luați în considerare aceeași pereche pentru câteva zile si ocazii diferite (mai ales în climatele mai reci, unde o pereche de cizme ar putea să vă ocupe întreaga geanta).

Cântărește-ți geanta înainte de a ajunge la aeroport

Dacă trebuie să respectați o cerință privind greutatea bagajului, cântăriți-vă geanta când ați terminat de împachetat. Multe dintre companiile low-cost au tarife suplimentare pentru bagaje excesive. Un alt tips e sa imbracati hainele cele mai grele pe dvs.

Nu spunem că trebuie să purtați toată garderoba în zbor, dar dacă veți avea nevoie de o haină, economisiți spațiu purtând-o în avion. 

Călătorind mai ușor este mai ieftin și doar mai ușor în general. Dacă urmezi acești pași, poți fi și tu unul dintre acei oameni care călătoresc doar cu un bagaj de mână.

Leave a Comment