Știu câinii când dorm oamenii?

Câinii au fost cel mai bun prieten al omului de mii de ani, evoluând pentru a răspunde intuitiv la comportamentele și emoțiile umane.

Deși determinarea inteligenței unui câine este dificilă, mulți academicieni estimează că un câine adult este la fel de inteligent ca un copil mic de 2-2,5 ani. Este intelectul câinelui care le permite să dobândească obiceiuri casnice, inclusiv obiceiurile de somn ale proprietarului lor.

Da, câinele tău poate detecta somnul, deoarece observă schimbări în comportamentul tău, cum ar fi odihna în pat cu ochii închiși și respirația blândă.

Câinele tău știe chiar și când este timpul să te culci.

Dacă în mod obișnuit permiți câinelui tău să doarmă în aceeași cameră cu tine și să te culci la aceeași oră în fiecare noapte, cel mai probabil câinele tău va merge în dormitor cam la aceeași oră în fiecare noapte.

În timp ce câinele tău nu poate spune ora, el poate învăța când este timpul să meargă la culcare. Semnalele de mediu, cum ar fi cantitatea de întuneric din casa dvs. sau perioada de timp în care a fost întuneric în aer liber, vă ajută câinele să realizeze acest lucru.

Câinii, ca majoritatea animalelor, au un ritm circadian, care este un mecanism inerent care reglează ciclul somn-veghe pe o perioadă de 24 de ore.

Simțurile câinilor sunt foarte asemănătoare cu ale noastre

Câinii, ca și oamenii, au cinci simțuri recunoscute: mirosul, atingerea, auzul, văzul și gustul. Cu toate acestea, aceste cinci simțuri la câini nu sunt identice cu cele la oameni. Câinii, de exemplu, pot vedea mai bine în întuneric decât oamenii, deoarece retinele lor includ tije mai sensibile la lumină. Câinii miros mai bine decât oamenii, deoarece nasul lor funcționează de până la 10.000 de ori mai repede decât al nostru.

Când vine vorba de aromă, depășim câinii pentru că avem mai multe papile gustative decât ei. Când vine vorba de atingere, câinii și oamenii sunt aproape identici. Dar când vine vorba de auz, câinii triumfă din nou! Un câine poate auzi la frecvențe considerabil mai mari decât oamenii și pe distanțe mult mai mari.

Pe scurt, câinele tău, ca tine, vede, miroase, atinge, aude și gustă pentru a afla despre împrejurimile lor. În ciuda faptului că oamenii au aceleași simțuri ca și câinii, câinii pot auzi mai bine și pot vedea mai bine în întuneric.

Dacă ai simțit vreodată că blanosul tău se uită la tine în pat noaptea, este foarte probabil să fi fost! Poate că verificau să vadă dacă erai treaz observând dacă ochii tăi erau deschiși sau dacă respiri normal. Poate că câinele tău era treaz și dorea să se joace, sau poate avea nevoie să se ușureze afară. Nu vei ști niciodată decât dacă te înregistrezi adormit!

Câinii sunt creaturi inteligente care sunt animale de companie excelente pentru familie. Câinele tău știe mult mai multe despre tine decât îți dai seama! Ei pot determina când dormi și când ești treaz în funcție de modul în care arăți și te comporți.

Leave a Comment