5 SFATURI PENTRU A TINE CAINII DEPARTE DE GRADINA CU FLORI

Nimic nu depășește gandul ca animalutul tau îți va rupe florile din gradina după tot efortul pe care l-ai depus și murdăria care a intrat sub unghiile tale. 

Urmează aceste cinci strategii pentru a ține câinii departe de gradina de flori dacă tânjești după ziua în care te poți bucura de frumusețea bine meritata a florilor tale și de compania câinelui tău în același timp.

1.Imprejmuieste gradina 

Împrejmuirea gradinilor de flori, fie că este gard din zale, gard scurt din lemn sau gard electric invizibil, poate oferi bariera fizică necesară pentru a vă ține catelusii afară. Dacă estetica este o problemă atunci când vine vorba de împrejmuirea gradinii, există mai multe soluții atractive care permit o anumită personalizare. Poate că scândurile de cedru sau un gard viu de grădină sunt mai mult lucrul tău.

Dacă preferați să nu aveți un gard în calea eforturilor de grădinărit, un gard pentru câini invizibil sau fără fir poate fi soluția. Unele garduri fără fir pentru câini necesită o sârmă îngropată în jurul zonelor fără câini și includ un guler receptor pentru câinele dvs. care emite un sunet sau un șoc static atunci când este abordat. Alte garduri wireless pentru câini includ o zgarda programabilă prin GPS care vă avertizează câinele atunci când este în afara limitelor.

Există, desigur, opțiunea de gard în zona pentru câini. Această abordare vă menține gradinile de flori deschise, vizibile și ferite de labe, dar limitează libertatea câinelui.

2.Învățați-i limite

Dacă aveți timp și răbdare, să vă învățați câinele să nu intre in gradina de flori este o abordare grozavă. Nu trebuie să vă preocupați de obstacolele fizice care sunt inestetice sau de siguranța agenților chimici de descurajare. În schimb, obțineți un câine care este conștient de unde poate și nu poate merge. Antrenamentul poate fi benefic pentru grădinile cu flori, curțile neîmprejmuite și chiar pentru camerele din casa dvs.

Va necesita niște comenzi de bază, cum ar fi stai, sezi și culcat, precum și unele întăriri pozitive, pentru a-ți antrena câinele să stea departe de flori. Utilizarea steagurilor sau a frânghiei pentru a crea o barieră vizibilă simplă poate fi necesară la început, astfel încât câinele dvs. să poată percepe mai clar marginile zonei sale de siguranță.

După aceea, pune-ți câinele să stea sau să se întindă în afara barierei ori de câte ori intri sau dacă se apropie de el singur. Răsplătiți-i pentru că iși țin labele departe de zona aceea bine definita . Dacă câinele tău intră în zona interzisă, pur și simplu pune-l să iasă, să se așeze sau să se întindă la graniță și lăudați-l când sunt calmi.

3.Experimentați cu un agent chimic pet friendly de descurajare 

Dacă folosești deja un repelent chimic pentru a ține insectele și căprioarele departe de flori, de ce să nu încerci unul pentru câinele tău? Elementele de descurajare chimice funcționează prin eliberarea unui miros sau gust neplăcut pe care câinele tău nu-i place, de obicei arome picante sau amare. Citricele pot fi, de asemenea, un repelent eficient pentru câini. Deoarece siguranța produselor chimice pe care le cumpărați pentru a le folosi în jurul câinelui poate fi o problemă, o alternativă naturală, cum ar fi zațul de cafea sau fulgii de ardei roșu, poate funcționa la fel de bine ca un produs comercial, fără riscul de a fi toxic.

5.Ține-ți câinele ocupat

De obicei, cățeii intră în gradinile de flori din curiozitate sau plictiseală. La urma urmei, ei văd că te distrezi în mijlocul florilor și ar putea dori să încerce si ei. Menținerea puilor ocupați cu alte jocuri sau exerciții fizice poate ajuta la conservarea florilor. Activitățile regulate, cum ar fi plimbările, vizitele în parcurile pentru câini sau jocurile antrenante, vor ajuta la arderea acea energie suplimentară, menținând curiozitatea stârnită a câinelui și permițându-i să-și mențină o greutate sănătoasă.

Dacă nu ai timp pentru o plimbare lungă, gândește-te să investești în niște jucării interactive care vor concentra atenția câinelui tău asupra jocului, mai degrabă decât asupra modului în care îți vor distruge zona. Stimularea mentală este esențială pentru prevenirea tulburărilor cognitive și a anxietății de separare.

Ai un câine care săpa? 

Fă-le o groapă dacă ai spațiu și ești dispus să o faci. Lăsați un petic mare de murdărie în grădina sau în curte. Acest lucru le va permite să-și satisfacă dorința de a săpa într-o locație care nu vă va deteriora bulbii de primăvară. Dacă aveți nevoie de izolație suplimentară, luați în considerare o cușcă de nisip pentru copii sau o altă cușcă similară, mai ales cu un blat pentru a ține departe pisicile din cartier.

5.Faceți un zgomot

Pentru a ține câinii departe de grădina dvs. de flori, generatoarele de zgomot cu ultrasunete pot fi o alternativă. Cu toate acestea, acestea sunt mai eficiente pentru câinii de cartier nedoriți decât pentru animalul dvs. de companie. Acest lucru se datorează faptului că emit o secvență de sunete ultrasonice pe care nu le auzi, dar câinele tău le poate auzi. Sunetele, care sunt neplăcute pentru câini, paraziți și alte animale, sunt adesea însoțite de o lumină intermitentă. Îi poate ajuta să le țină departe de zona aflată la distanță de auz.

Din nou, dacă câinele tău intră la flori, o mașină de zgomot cu ultrasunete îl poate face să-și dorească să rămână în afara zonei.

Dacă vrei ca cei doi să conviețuiască fericiți, aceste cinci tehnici pentru a ține câinii departe de paturile de flori pot ajuta la realizarea acestui obiectiv. Luați în considerare abordările de formare ca prima opțiune dacă nu doriți să faceți o cheltuială mare. Pe de altă parte, instalarea unui gard poate fi cea mai bună alternativă dacă timpul este esențial.

Leave a Comment