16 PASI UȘORI PENTRU PLANIFICAREA URMĂTOAREI DVS. CĂLĂTORIE

Planificarea călătoriei poate fi o sarcină dificilă. De unde începi? Care este primul pas? Care este pasul urmator? Care este al treilea pas?

Este ușor să fii copleșit, mai ales dacă nu ai făcut niciodată așa ceva până acum și mai ales având în vedere cât de multe informații sunt disponibile în zilele noastre. Nu a existat niciodată o disponibilitate mai mare a blogurilor, a rețelelor sociale și a ghidurilor. 

Pasul 1: Stabiliți-vă destinația

Definirea destinației dorite stabilește o țintă la care să lucrezi. Mulți oameni vorbesc neclar despre călătorii. Nu spun niciodată unde merg, spun doar că pleacă. 

Alegerea unei destinații este esențială, deoarece vă oferă un obiectiv clar.

Nu numai că vacanța ta va deveni mai specifică și mai ușor de pregatit, dar va face și planificarea mai ușoară pentru că vei ști spre ce să ținești. Fă-ți planurile cât mai specifice posibil. 

Fii specific. Cu cât obiectivul tău este mai specific și mai concret, cu atât va fi mai ușor să-l atingi.

Pasul 2: Stabiliți lungimea călătoriei dvs

Cât costă călătoria? Totul depinde!

Nu poti răspunde la această întrebare fără să știi cât timp vei fi plecat. Și este o întrebare la care trebuie să răspunzi înainte de a putea începe planificarea!

Pentru a determina cât trebuie să economisiți, trebuie mai întâi să determinați durata călătoriei.

Pleci pentru o săptămână? O luna? Un an?

Durata călătoriei dumneavoastră va juca un rol important în determinarea de câți bani veți avea nevoie. Petreceți puțin timp gândindu-vă la asta până când aveți un răspuns.

Pasul 3: Stabiliți-vă costurile

Deci știi unde mergi și cât timp vei fi acolo, dar următorul pas este să studiezi cheltuielile din destinație pentru tipul de călătorie pe care ți-l dorești.

Doriți să mergeți cu ghiozdanul in spate sau să stați în hoteluri de lux?

Cât costă pensiunile, hotelurile sau restaurante și atracții turistice?

Dacă știi, vei putea estima câți bani vei avea nevoie pentru vacanța ta. Iată cum se face o analiză a costurilor:

  • Cumpărați un ghid.
  • Costurile Google pentru activități specifice, cum ar fi scuba diving, intrari la atractii turistice, tururi la vinărie și așa mai departe.

Nu trebuie să faci nimic altceva. Există atât de multe informații pe internet încât, este posibil ca vei fi pierdut și confuz de furtunul de informare. 

Pasul 4: Începeți să economisiți bani

Înainte de a putea începe să economisiți bani, trebuie mai întâi să determinați cât aveți și cât cheltuiți. Începeți prin a nota toate cheltuielile dvs. curente, astfel încât să puteți vedea unde se duc banii și unde puteți reduce.

În fiecare zi, oamenii risipesc o mulțime de bani pe cheltuieli mici, cum ar fi cafeaua și gustările. Totul se adună. Pentru a face ajustări la tiparele dvs. de cheltuieli, trebuie mai întâi să le înțelegeți. Realizarea unei liste va face acest lucru. De asemenea, vă va ajuta să înțelegeți mai bine cerințele dumneavoastră financiare.

De exemplu, dacă aveți nevoie de 2.000 euro pentru o călătorie în opt luni, va trebui să economisiți doar 8,33 euro în fiecare zi. Nu ați putut găsi o modalitate de a economisi 8 euro pe zi? La naiba, o mare parte din asta se află în cafeaua ta obișnuită!

Pasul 5: Aplicați pentru un card tip cashback sau bonusuri.

Obțineți un card de credit de călătorie pentru a câștiga bonusuri de înscriere și pentru a valorifica mile și puncte pentru zboruri gratuite și sejururi la hotel, în timp ce economisiți bani. Culegând puncte și mile de pe cardurile de credit de călătorie, 

Majoritatea cardurilor de credit oferă acum bonusuri de bun venit atunci când atingeți criteriul de cheltuieli minime.

Obțineți un card de hotel dacă doriți camere de hotel gratuite. 

De asemenea, nu trebuie să vă înscrieți pentru o mulțime de carduri; alege doar una sau două și concentrează-te asupra lor. Faceți acest lucru de îndată ce plănuiți să călătoriți. Pentru a economisi costuri și pentru a călători mai mult, 

Pasul 6: Treceți la carduri fără taxă la retragere.

Veți avea nevoie de bani după ce veți ajunge în altă țară. În timp ce multe țări permit cardurile de credit, numerarul este încă regele în majoritatea țărilor. Aceasta înseamnă că va trebui să utilizați bancomate pentru a obține moneda locală. Acest lucru implică, de asemenea, că vi se vor percepe taxe la ATM.

A plăti câțiva lei în taxe de la ATM nu este sfârșitul lumii dacă ești plecat doar pentru o săptămână sau două. Cu toate acestea, dacă sunteți plecat pentru o perioadă lungă de timp, aceste costuri se vor ridica și vor afecta bugetul călătoriei, un buget pe care ați muncit din greu să îl construiți. Nu dona niciunul din banii tăi câștigați cu greu băncilor.

Pasul 7: Menține concentrarea și inspirația

În timp ce vă decideți asupra obiectivului dvs., asigurați-vă că vă hrăniți nevoia de a călători. Planificarea călătoriei poate fi dificilă și consumatoare de timp, mai ales dacă nu ai sprijinul prietenilor și familiei . Uneori poți fi decurajator, iar alteori nu poți.

Pasul 8: Căutați oferte de ultimă oră

Bine, ești motivat, pregătit și pe cale de economisire pentru călătoria ta. Dar, înainte de a rezerva acea călătorie sau hotel, căutați orice oferte pe care este posibil să le fi ratat. S-ar putea să ai fantezi despre Paris, dar pot exista prețuri fantastice la Berlin chiar acum. Poate că puteți obține o croazieră de șapte zile cu o reducere de 70%, o ofertă de pachet către Hawaii pentru prețul zborului dvs. la Paris sau o reducere de 50% la croaziere în toată Grecia.

Există întotdeauna o afacere de descoperit în aceste zile, mai ales dacă ești flexibil cu datele și/sau destinațiile tale.

Pasul 9: Rezervați-vă zborul

Deoarece există mai puțină disponibilitate, așa că rezervați mai devreme pentru a vă asigura că primiți biletul dorit.

Din fericire, există încă câteva opțiuni pentru a evita să platesti cel mai mult pentru bilet. Cele două site-uri web preferate pentru a găsi zboruri low-cost sunt:

  • Skyscanner – Skyscanner este cel mai bun site web pentru căutarea simultană a mai multor locații.
  • Zboruri Google – Zboruri Google, precum Skyscanner, sunt utile pentru căutări ample către diferite destinații.

Pasul 10: Rezervați-vă cazarea

Dacă călătoriți pentru mai puțin de două săptămâni și aveți un itinerariu clar, rezervați cazare pe durata șederii dumneavoastră dacă vă va oferi liniște sufletească (sau dacă călătoriți în timpul sezonului de vârf).

Pentru călătoriile care durează mai mult de două săptămâni (sau dacă intenționați să călătoriți pentru o perioadă lungă de timp), rezervați doar primele câteva zile. Astfel, vei avea unde să stai când ajungi. Odată ajuns acolo, puteți obține informații privilegiate atât de la personalul hotelului/pensiunii, cât și de la alți călători. Aceste informații pot fi apoi folosite pentru a vă planifica pașii viitori.

Deși poți programa mai mult decât primele nopți, s-ar putea să descoperi că planurile tale se schimbă după sosire. 

Când vine vorba de găsirea celor mai bune tarife la cazare, acestea sunt site-urile mele de interes:

  • Hostelworld – Hostelworld oferă cele mai multe pensiuni ieftine.
  • Agoda – Dacă călătoriți în Asia, are cele mai bune rezultate (deși uneori au și oferte bune pentru SUA).
  • Booking.com este cel mai bun site general pentru a găsi hoteluri și pensiuni low-cost.
Booking.com

Luați în considerare să vă alăturați site-urilor precum Couchsurfing sau BeWelcome dacă aveți un buget redus sau doriți să vă întâlniți cu mai mulți localnici în timp ce călătoriți. Ca parte a unui schimb cultural, unele comunități le permit vizitatorilor să rămână gratuit cu localnicii.

Pasul 11: Planificați-vă activitățile

Subliniați activitățile principale de care doriți să vă bucurați în timpul călătoriei și cât costă acestea pentru a vă asigura că ați bugetat corespunzător. Faceți orice modificări de ultimă oră asupra economiilor dvs. pentru a vă asigura că aveți destui bani. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să determinați dacă sunt necesare sau nu rezervări pentru călătoriile sau activitățile alese.

Căutați chilipiruri și online. În timp ce unele țări oferă costuri mai mici în persoană, altele oferă reduceri celor care rezervă din timp sau online. Investigați care este programul dvs. pentru a economisi bani.

De asemenea, vă puteți rezerva activitățile în avans pentru vacanțe mai scurte, pentru a vă asigura că achiziționați bilete. Rezervați pe măsură ce mergeți pentru călătorii mai lungi.

În plus, ai un concept de bază despre activitățile care sunt prioritare pentru tine înainte de a părăsi casa. În acest fel, dacă rămâneți fără timp sau fără bani, vă puteți concentra asupra activităților dvs. de top și puteți evita să pierdeți. De asemenea, verificați din nou dacă nu există sărbători sau alte bariere care vă pot împiedica să participați la anumite evenimente.

Pasul 12: Vinde-ți lucrurile

Dacă plecați într-o călătorie pe termen lung (șase luni sau mai mult), luați în considerare să vă vindeți din bunuri pentru a câștiga niște bani în plus. Începeți să faceți acest lucru cu aproximativ 60 de zile înainte de plecare. Câteva site-uri web utile sunt:

  • OLX – O platformă de anunțuri online destul de cunoscuta in Romania
  • eBay este încă un alt serviciu global de anunțuri online.
  • Facebook Marketplace – Excelent pentru localizarea persoanelor din zona dvs. (deci nu trebuie să vă trimiteți lucrurile prin poștă).

Dacă nu vei fi plecat atât de mult, sări peste acest pas. Dacă plecați pentru o perioadă lungă de timp, dar doriți să vă întrețineți bunurile, mutați-le la casa unui prieten sau depozitați-le în depozit.

Pasul 13: Automatizați-vă facturile

Scăpați de corespondența dvs., configurați plata online a facturilor pentru facturile dvs. recurente, astfel încât să nu uitați de ele în timp ce sunteți plecat. 

Pasul 14: Împachetați!

Este timpul să începeți să faceți bagajele pentru călătoria dvs.! Este tentant să aduci totul „pentru orice eventualitate”, dar când vine vorba de călătorii, mai puțin înseamnă mai mult. Nu aveți nevoie de cinci pulovere sau opt perechi de pantofi. Îți promit că te poți descurca cu mai puțin. Odată ce te obișnuiești cu asta, este de fapt destul de eliberator!

Nu aveți nevoie de un rucsac mare de 70 de litri încărcată până la refuz decât dacă călătoriți în diferite regiuni și aveți nevoie de haine de iarnă substanțiale. Iată lista mea de ambalaj pentru a vă ajuta să luați doar ceea ce aveți nevoie și să evitați supraambalarea.

Pasul 15: Cumpărați o asigurare de călătorie

Mulți oameni cred că, pentru că sunt sănătoși, nu au nevoie de asigurare de călătorie. „Nu mă voi îmbolnăvi”, asigurarea de călătorie este mult mai mult decât o simplă acoperire medicală. Te protejează dacă ți se sparge camera, zborul tău este anulat, un membru al familiei are probleme și ești forțat să te întorci acasă sau lucruri sunt furate.

Da, este un cost suplimentar. Cu toate acestea, este întotdeauna de preferat să fii în siguranță decât să-ți pară rău. Nu ies niciodată din casă fără ea, deoarece am fost martor direct la ceea ce ar putea merge prost pe drum.

Din păcate, se pot întâmpla lucruri oribile când ești pe drum. Adevărat, aceste apariții sunt mai puțin frecvente. Cu toate acestea, gestionarea lor pe cont propriu poate costa zeci de mii de dolari. Achiziționați o asigurare de călătorie dacă nu puteți plăti din buzunar.

Pasul 16: Bucurați-vă de călătorie

Totul se adună acum. Este timpul să pornești în călătoria ta și să te distrezi! Călătorește la aeroport, îmbarcă-ți zborul (nu-ți uita pașaportul!) și bucură-te de rezultatele muncii tale. 

Nu vă îngrijorați dacă sunteți nervos, asta este foarte natural. Ești pe cale să pornești într-o aventură incredibilă, care este o schimbare semnificativă. Fiecare călător se confruntă cu anxietate, nervozitate și incertitudine. Dar ai ajuns până aici. Aveți încredere în planificarea și intuiția dvs. și vă veți bucura de călătoria vieții.

Leave a Comment