Cum să faci față singurătății?

Poate tocmai te-ai mutat într-un oraș nou sau te pregătești pentru primul sezon ca persoana singură.

Sau poate ai mii de urmăritori pe rețelele de socializare și un telefon care nu va înceta să explodeze cu mesaje text și totuși, te simți încă deconectat.

Sau poate ca ai început să-ti exprimi îngrijorarea cu privire la singurătate de la debutul pandemiei de COVID-19.

Se pare că toată lumea va experimenta singurătatea cel puțin la un moment dat din viața lor. 

Ce este singurătatea?

În ciuda a ceea ce sugerează numele, a petrece mult timp singur nu este o condiție prealabilă pentru singurătate.

O persoană care experimentează singurătatea nu este întotdeauna singură fizic, dar se simte îndepărtată și izolată emoțional.

Singurătatea, un termen care este adesea confundat cu a fi singur fizic. 

Singurătatea este o stare de a fi care poate contribui la singurătate, dar nu întotdeauna prezintă o problemă.

Deși singurătatea nu este neapărat un motiv de îngrijorare, sentimentele prelungite de singurătate au fost legate de probleme de sănătate. 

Singurătatea este asociată cu boli de inimă, un sistem imunitar slăbit, somn slab, anxietate, depresie și chiar gânduri suicidare.

Ce cauzează sentimentele de singurătate?

Este greu de identificat cauzele singurătății, dar există anumiți factori care vă pot face mai probabil să experimentați acest sentiment.

În mod similar, a fi introvertit și a nu te expune la multe interacțiuni sociale te poate face să simți că nu ai găsit un grup de oameni cărora să le poți dezvălui adevăratul sine.

Un alt factor care poate face dificilă găsirea acestui grup de oameni sunt rețelele sociale. A dus la o scădere a interacțiunilor semnificative în persoană, care sunt necesare pentru a contracara sentimentele de singurătate.

Unii oameni ar putea simți efectele prioritizării prezenței lor pe rețelele de socializare față de cultivarea unui sistem de sprijin mic și de încredere, care altfel poate preveni singurătatea.

Alte cauze potențiale ale singurătății includ evenimente sau momente care provoacă o deconectare cu ceilalți, cum ar fi mutarea într-un oraș nou, moartea unei persoane dragi, o despărțire romantică sau, în cazuri recente, o pandemie globală.

Izolarea din cauza carantinei a dus la un număr crescut de oameni singuri, deoarece, în cele din urmă, se simt singuri atunci când dorul lor de a fi văzuți, auziți, acceptați, înțeleși sau cunoscuți de alții este neglijat prea mult timp.

Sfaturi pentru a face față singurătății

Dacă în prezent te simți deconectat și neînțeles, cu siguranță nu ești singur.

Uite câteva dintre cele mai bune sfaturi despre cum să faci față singurătății.

  • Conectați-vă în viața reală
  • Voluntariat
  • Petreceți timp online moderat
  • Luați în considerare asistența profesională

Leave a Comment