Inflația ajunge la cote alarmante

Romania este una dintre tarile afectate cel mai mult de inflatia galopanta, care a atins cote alarmante. Euro este la acelasi pret cu dolarul american.

Ce este inflatia si ce cauze are?

Inflatia este o crestere generala a nivelului de preturi. Cauzele inflatiei sunt variate, insa cele mai frecvente sunt: supra-increderea investitorilor in fortele economice reale (umflarea boltei speculative), cresterea salariilor in cadrul unei perioade de crestere economica solide si reducerea masei monetare disponibile (restrictii la imprumut, scaderea creditelor).

Costurile sociale ale inflatiei?

Inflatia este un fenomen economic ce se manifesta prin cresterea nivelului general al preturilor de bunuri si servicii. Fenomenul inflatiei are un impact social asupra populatiei, in special asupra celor cu venituri mici si medii. Inflatia afecteaza volumul de achizitii pe care o persoana sau o familie il poate face, ceea ce duce la o reducere a calitatii vietii. De asemenea, inflatia mare inseamna ca rata dobanzii este, de obicei, mai mare, ceea ce duce la o scadere a investitiilor si la cresterea datoriilor. Toate aceste efecte sociale ale inflatiei pun o povara asupra populatiei si pot avea un impact negativ asupra economiei unei tari.

Cauzele inflatiilor moderne?

Inflatia este un fenomen economic prin care se produce o crestere generalizata a preturilor de bunuri si servicii. Aceasta are loc atunci cand ritmul de crestere al preturilor este mai mare decat ritmul de crestere al salariilor. Inflatia poate fi cauzata, de asemenea, si de o scadere brusca a valutei nationale fata de alte valute. 

Cresterea generalizata a preturilor inseamna ca toti producatorii si furnizorii isi vor majora preturile. Acest lucru duce la o reducere a puterii de cumparare a populatiei, pentru bunuri si servicii identice. 

Inflatia moderata se caracterizeaza prin o crestere usoara a preturilor, care nu afecteaza semnificativ nivelul de viata. Inflatia mai mare poate avea consecinte grave asupra economiei

Cum poti avea control asupra inflatiei in economia ta?

Pentru a putea combate devalorizarea banilor, este necesar ca veniturile tale sa creasca cu un procent cel putin egal cu inflatia.

Iar pentru lucrul acesta iti poti pune banii sa munceasca pentru tine.

Iata un curs care te invata exact cum sa faci asta . Primul Milion

Leave a Comment