Ce înseamnă Dhyana?

Dhyana este un cuvânt sanscrit care înseamnă „meditație”. Este derivat din cuvintele rădăcină, dhi, care înseamnă „recipient” sau „minte”; și yana, adică „mișcare” sau „plecare”.

În tradițiile hinduse, dhyana este o practică meditativă rafinată care necesită o concentrare mentală profundă. Acest tip de meditație este preluat numai după angajarea în exerciții pregătitoare.

 Dhyana se bazează pe practicile asana (postura fizică), pranayama (controlul respirației), pratyahara (controlul simțurilor, deplasarea focalizării spre interior) și dharana (concentrare).

Când sunt practicate împreună cu dharana și al optulea membru al samadhi (absorbție), cele trei formează împreună samyama, rezultând o detașare completă a minții de legăturile lumești și o înțelegere mai profundă a obiectului meditației.

În etapa finală, sau jhana, a dhyanei, yoghinul nu o mai vede ca pe o practică de meditație, deoarece sunt atât de complet cufundați în actul meditativ încât nu mai pot separa sinele de el.

Termenul, dhyana, apare în Bhagavad Gita, o scriptură hindusă veche care conturează cele patru ramuri ale yoga: Karma yoga, Bhakti yoga, Jnana yoga și Dhyana yoga. În text, Dhyana yoga este descris de Domnul Krishna ca fiind yoga meditației.

În aceste perioade de stres și incertitudine, doshas dvs. pot fi dezechilibrate.

Pentru a vă ajuta să atrageți atenția asupra dozelor dvs. și pentru a identifica care este dosha dvs. predominantă, am creat următorul test.

Încearcă să nu te stresezi asupra fiecărei întrebări, ci răspunde pur și simplu pe baza intuiției tale. La urma urmei, te cunoști mai bine decât oricine altcineva.

Dhyana în practică

Pentru practicantul obișnuit de yoga ca tine și cu mine, acest lucru poate suna foarte puternic. Practicăm yoga pentru a ne simți bine, pentru a afla mai multe despre noi înșine și pentru a găsi momente de pace în zilele altfel agitate. Găsirea unei stări permanente de beatitudine sună, poate, puțin în afara ligii noastre.

Dar să nu ne descurajăm; Yoga este aici pentru a ne arăta calea și pentru a oferi indicii și îndrumări. Fiecare dintre noi poate lua din el ceea ce este relevant pentru noi astăzi.

Conform Yoga Sutra, scopul meditației este de a întrerupe fluctuațiile activității mentale normale, cum ar fi cunoașterea senzorială, memoria și imaginația. Dintre acestea, memoria este cea mai greu de liniștit, întrucât ne hrănește neîncetat cu priviri din trecut, împreună cu un flux nesfârșit de gânduri și sentimente.

Ca orice alt membru al yoga, meditația este un proces sistematic în sine, care necesită practică (și răbdare!) Pentru a învăța. Este ca și cum ai îmblânzi un cățeluș care ar prefera să alerge mai mult decât să stea liniștit. Va trebui să vă pregătiți mintea pentru a vă întoarce la voi când îi spuneți acest lucru și pentru a sta liniștiți, chiar dacă doar pentru câteva secunde la un moment dat.

Calmarea Dhyana Yoga Poses

Padmasana (Lotus Pose)

Despre Pose- Padmasana sau Lotus Pose este o poziție meditativă care reflectă conotația spirituală și iluminatoare pe care un simbol o poartă Lotus în diferite culturi. Padmasana este o asana intermediară Hatha yoga. Practicați-l dimineața pe stomacul gol și stați în poziție timp de 1 până la 5 minute.

Beneficii – Padmasana restabilește nivelurile de energie ale corpului tău. Vă calmează creierul și crește gradul de conștientizare și atenție. Poza menține coloana vertebrală dreaptă și ajută la dezvoltarea unei posturi bune.

Bhujangasana (Cobra Pose)

Despre Pose- Bhujangasana sau Cobra Pose este o asana care seamănă cu gluga ridicată a unui șarpe. Este un backbend energizant. Bhujangasana este un nivel de începător Ashtanga yoga asana. Practicați-l dimineața pe stomacul gol și țineți poza timp de 15 până la 30 de secunde.

Beneficii – Bhujangasana vă revigorează inima și vă ridică starea de spirit. Ameliorează stresul și oboseala. Poza ajută la creșterea circulației sângelui și a oxigenului în tot corpul.

Paschimottanasana (îndoită în față)

Despre Pose– Paschimottanasana sau Seating Forward Bend este o asana care este o îndoire înainte și oferă o întindere bună întregului corp. Este un nivel de începător Hatha yoga asana. Practicați-l dimineața pe stomacul gol și țineți poza timp de 30 până la 60 de secunde.

Beneficii – Paschimottanasana elimină anxietatea, furia și iritabilitatea. Ameliorează stresul și îți calmează mintea. Poza reglează tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui.

Leave a Comment