Ce faci daca ai un câine constipat: 4 lucruri pe care le pot ajuta

Dacă câinele tău întâmpină dificultăți in a face numarul 2, sunt șanse să nu fie cel mai fericit cățel. La fel ca noi, câinii devin adesea umflați, incomozi și leneși atunci când sunt constipați.

Cazurile severe pot fi dureroase și, dacă nu sunt tratate, pot duce chiar la probleme digestive pe termen lung.

Proprietarii de animale de companie pot rezolva ei înșiși cazurile ușoare de constipație la câini. 

Dar cel mai bine este întotdeauna să vă consultați mai întâi cu un veterinar pentru a exclude cauze mai grave.

1. Asigurați-vă că primește suficientă apă și face mișcare

Nu numai că activitatea fizică și hidratarea adecvată sunt esențiale pentru bunăstarea generală a câinelui tău, dar aceste aspecte joacă, de asemenea, un rol vital în menținerea sănătății digestive.

Deshidratarea poate duce la uscarea și durerea scaunelor, făcându-le dificil de îndepărtat. A oferi câinelui tău acces la apă curată și proaspătă în orice moment este un loc bun de început. 

Exercițiile regulate sunt la fel de importante. Trezirea câinelui poate ajuta la stimularea contracțiilor intestinale pentru a face lucrurile să se miște și suntem convinși că nici o plimbare suplimentară sau o joaca nu vor rămâne neapreciate!

2. Evaluați și ajustați aportul de fibre

Lipsa fibrelor este un vinovat comun al constipației și mulți proprietari de câini consideră că un pic de furaj în plus rezolvă problema.

Cu toate acestea, multe fibre cuplate cu hidratarea insuficientă pot provoca și constipație.

Dacă câinele tău primește deja o mulțime de fibre, asigură-te că primește suficientă apă pentru a înmuia volumul fibros acumulat. 

3. Adăugați puțin ulei în dieta lui

Uneori, câinii pot deveni atât de constipati, încât apa și fibrele suplimentare ar putea să nu funcționeze în totalitate. Dacă, după o perioadă de aproximativ 3 zile, câinele dumneavoastră prezintă o îmbunătățire mică sau deloc din cauza aportului crescut de apă și fibre, luați în considerare adăugarea de ulei în mâncare. Uleiurile sănătoase pot ajuta la lubrifierea tractului digestiv al câinelui tău, permițând trecerea mai ușoară.

Uleiul de cocos virgin sau uleiul de măsline sau uleiul de somon sunt opțiuni bune pentru cazurile ușoare de constipație și pot chiar adăuga puțină strălucire blanitei.

Pentru câinii mai mici, amestecați 1 linguriță de ulei la 10 kilograme de greutate corporală cu hrana ei obișnuită.Uleiurile ar trebui să fie întotdeauna amestecate cu hrana câinelui și pot fi adăugate la până la două mese pe zi.

4. Încercați un supliment digestiv sau un laxativ 

Dacă ați încercat deja metodele de mai sus fără succes sau pur și simplu vă simțiți mai confortabil cu un remediu pentru constipație la câine care lasă puțin loc de eroare atunci când vine vorba de dozare, un supliment alimentar fără prescripție poate fi cel mai bun pariu.

Multe servesc aceluiași scop ca remediile menționate mai sus, dar în mod convenabil elimină ghiciturile de a afla cât de mult să administreze.

5. Luați în considerare o schimbare în dietă

Dieta afectează aproape fiecare aspect al sănătății câinelui tău, iar alimentele pentru câini care sunt pline de umpluturi și aditivi nenutritivi sunt o rețetă pentru dezastrul digestiv. 

Deși nimeni nu-ți cunoaște câinele ca tine, problemele digestive nu sunt întotdeauna clare. Dacă nu ești sigur de cauza constipației câinelui tău sau dacă puiul tău prezintă simptome de disconfort sever, să-l duci la veterinar este cel mai bun mod de a-i oferi îngrijirea pe care o merită.

Leave a Comment